NY dinsdag
23 mei 2012
🇺🇸
vanuit Verenigde Staten
Vanmorgen om half 5 wakker, er zit een stijgende lijn in. We hadden thuis al online kaarten gekocht voor de ferry naar Ellis Island en het Vrijheidsbeeld. We waren er al om 8.oo uur en hadden dus een uur de tijd, die we goed besteed hebben met een heerlijk ontbijt op Battery Park. Daarna weer de security door en voer de boot eerst naar Liberty Island waar we het groene gevaarte goed bekeken hebben . Maar na 10 minuten hadden we dat ook weer gezien, we vinden dat het vanaf het water het best tot zijn recht komt. Dus op naar Ellis Island, de plek waar elke immigrant het eerst op amerikaanse bodem kwam. Het museum was interessant, het is gesitueerd in het aankomstgebouw en je kunt precies volgen door wat voor molen elke immigrant heen moest voor hij/zij wel of niet werd toegelaten. Had ik al gezegd dat het weer goed was opgeknapt en de temp aangenaam is? Hierna de Brooklyn Bridge bekeken vanaf pier 17 onder het genot van bier en wijn. Vervolgens een heerlijke lunch genomen van jumbo shrimps met bijlagen. Een welbesteed dagje, want daarna naar Empire State Building naar de 86e verdieping met uitzichtbordes (voor de romantici onder jullie: Sleepless in Seattle alleen wat drukker). Bij Macy,s had ik een tas gezien, die we natuurlijk gelijk hadden moeten kopen, maar dat hebben we even rechtgezet. Met een paar versleten voeten hebben we ons naar de metro gesleept en zijn bij de 72nd street eruit gegaan om Dakota Building nog even wat beter te bekijken , dit huis is gebruikt in de film Rosemary,s baby en zoals eerder gemeld woont Yoki er nog. We vinden dat een bezoek aan NY niet compleet is zonder een wandeling door Central Park dus hebben we 35 !!! blokken naar ons hotel gelopen , tussen enkele honderden joggers, wielrenners en skaters. We zijn inmiddels 10 cm. afgesleten. Morgen de huurauto halen en koffiedrinken bij Michelle en Barack.
23 mei 2012, 09:37
Ellis Island lijkt me interessant. NY helemaal wel trouwens.
23 mei 2012, 16:26
wij zitten niet in de regen, we smoren bij 32 graden.
23 mei 2012, 21:36
Hoezo, is ie groen dan die vrijheid? en ik dacht nog wel dat je er in kon met een restaurant bovenin, nou ja.
klinkt exciting en vermoeiend, veel plezier, groeten aan barack
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}