Washington donderdag 24 mei
24 mei 2012
🇺🇸
vanuit Verenigde Staten
Vanmorgen weer op tijd opgestaan, maar dat ga ik vanaf vandaag niet meer vermelden aangezien dit geen luie vakantie is. Onder het hotel is een mall met veel restaurantjes en winkeltjes en daar hebben we bij de Starbucks een lekkere beker koffie gehaald en bij de Potbelly een broodje ei/bacon, daarna naar het Smithsonian Air & Spacemuseum gewandeld, want dat was de dichtstbijzijnde opstapplaats voor de Hoho-bus. Het is echt een heel gemakkelijke manier om de stad te bekijken, je hoeft nergens naar te zoeken. Over Washington: dat is een aaneenschakeling van grote witte gebouwen, memorials en monumenten. Alleen het Smithsonian al heeft 19 verschillende musea in de stad, voortgekomen uit een gift van een vermogend man, Smithson, die vond dat er wetenschappelijke instituten moesten zijn. Deze musea zijn allemaal gratis toegankelijk en wereldberoemd. Dat weten kennelijk ook alle scholen want het wemelde er van, allemaal kinderen met de t-shirts van hun school aan. Wij zijn het museum van de nationale archieven ingegaan, het klinkt duf, maar was echt interessant. De originele constitutie van de VS waarin de grondwet is vastgelegd is er te zien, maar ook films uit de archieven. Daarna op een terras een broodje gegeten en daarna weer van alles bekeken, eigenlijk heb je wel minstens een week nodig om alles goed te bekijken, maar we hebben een goede en positieve indruk van Washington gekregen. In tegenstelling tot NY is hier alles ruim en groen, een wereld van verschil.
In het hotel nog een lichte (maar nog te veel) hap gegeten en zijn nu aan het relaxen op de kamer met iPad en NCIS op de tv.
Morgen gaan we naar Lancaster in Pennsylvania.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}