naar Niagara Falls
26 mei 2012
🇨🇦
vanuit Canada
Net vertrokken uit Lancaster werden we ingehaald door een pickup en knalde er een steen tegen de voorrruit en veroorzaakte een " nog-net-geen-gat " , gelukkig zijn we daarvoor verzekerd, en nu maar hopen dat het niet verder scheurt.
We hadden een mooie route via Harrisburg en daarna langs de Susquehanna, een grote rivier recht naar het noorden. Vlak voor Buffalo aan de canadese grens gaf de tomtom aan dat we nog 15 uur te gaan hadden om het Eriemeer heen , paniek, wat hadden we verkeerd gedaan? Achteraf stond het ding nog ingesteld op " geen snel of tolwegen"' Maar gewoon op de kaart en borden verder gereden stonden we zo voor de canadese grens. Erg druk, want het was een vrij weekend voor de amerikanen, Memorial Day.
Dus waren we pas om 18.00 uur in het Days Innhotel, waar de airco en de wifi niet werkte omdat we op het uiteinde zaten. We hebben eerst eerste even lekker gegeten bij de italiaan en daarna met de auto naar het stadje Niagara Falls, waar het een grote kermis is, inclusief een enorm reuzenrad met het mooiste uitzicht op de watervallen. Parkeerplaats haast niet te krijgen, maar de DaysInn meneer had gezegd naar een grote bewaakte parking te gaan en dan te zeggen dat je bij de Boston Pizza ging eten, dat werkte , we kregen direkt een gratis uitrijkaart. Zo komt John Splinter through the winter! Het stadje vinden we dus verschrikkelijk, maar de watervallen maken dat meer dan goed, die zijn prachtig. We hebben gewacht tot het donker was en de verlichting aan ging. Daarna naar het hotel terug en heerlijk geslapen, al ben ik zelf nog steeds voor dag en dauw wakker.
Zaterdag werden we om 8.30 uur bij het hotel opgehaald voor een guided tour. die was zijn geld meer dan waard, eerst werden we naar de mooiste plekken gereden om de watervallen te zien, daarna gingen we de Skylon Tower op met een lift aan de buitenkant en hadden we weer een prachtig uitzicht , daarna werden we gedropt bij een glasblazer, dat duurde gelukkig maar tien minuten. En toen nog een boottochtje met de Maid of the Mist tot onder aan de watervallen, kletsnat natuurlijk, maar iedereen had gelukkig een plastic poncho gekregen .Weer terug bij het hotel gelijk in de auto gestapt en op weg naar Newmarket waar de familie in een prachtig huis op enkele hectares land en bos woont.
Alle twee nichten en een neef kwamen ,s middags met aanhang en dat was srg gezellig. Met zijn allen buiten gegeten en gekletst en 's avonds tot bedtijd bijgepraat.
Vandaag gaan we naar Toronto en we laten ons verrassen.
28 mei 2012, 15:57
Doe ze de hartelijke groeten!
28 mei 2012, 19:29
lijkt me geweldig om te zien, ook wij hadden 2 dagen gasten Kaat en Juul met Vigo en de 2 weken oude Isey, erg gezellig en zeker Vigo genoot enorm van een paar auto's en de kruiwagen EN de tractor hierachter die aan het hooien was, kortom genieten hier.
hij belde net zelf om te bedanken voor de fijne vakantie bij Peter en Nel...
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}