Camperreis door elf staten

naar Salt Lake City

Vandaag rustig begonnen met een ontbijt in het hotel, daarna voordat we wegrijden vult Peter altijd een stevige plastic zak met ijsblokjes voor in de koeltas zodat we onderweg lekker fris water drinken en ons bier en wijntje 's avonds nog koel zijn Ieder hotel heeft ijsmachines, is gratis en heel gemakkelijk. Om 9.00 reden we via Idaho naar Salt Lake City, de hoofdstad van Utah. Eerst per abuis bij de Hilton Garden Inn naar binnen, maar we moesten bij de buurman zijn, de Royal Garden Inn, prima kamer. Er rijdt een gratis tram/trein naar het centrum en dus waren we daar om 15.00' We zijn naar de Temple van de mormonen gegaan hartje centrum, een ommuurd complex midden tussen de kantoorgebouwen, maar binnen de muur is het ruim en goed onderhouden met mooie tuinen. Er lopen voortdurend groepjes jonge blije mensen rond die je aanspreken lees: valt er wat te bekeren? De tempel zelf mag je niet in, maar wel het Tabernacle, ook een soort kerk met een ongelooflijk goede akoestiek . Het bezoekerscentrum was best interessant met allerlei uitleg over de geschiedenis van de mormonen. Daarna zijn we naar de Family History Library gegaan, waar van bijna iedere wereldburger informatie op microfilm staat, dit om de geschiedenis van je familie te kunnen napluizen, via allerlei links, dit schijnt thuis ook te kunnen via www.familysearch.org. De brongegevens zijn opgeslagen binnen in een berg, ik vind het allemaal wat onwerkelijk. Inmiddels was het 18'30 en tijd voor wereldser dingen zoals; waar eten we vandaag? Het is de Cheesecake Factory geworden, Peter de eyerib en ik had zin in pizza. Als toetje hebben we allebei een stuk cheesecake (soort kwarkgebak) meegenomen en in het hotel koffie erbij gehaald. We konden hem alle twee niet op en liggen nu vadsig tv te kijken en ik op de iPad dit verslagje te tikken.

dp

nog naar het salt lake zelf?

nel

hebben we wel gezien, maar niet in gedreven, want was nog erg koud. ze noemen het amerika's eigen Dode Zee.